Tips under en barnfotografering

Har du alltid funderat på hur en barnfotografering går till, hur ni ska få de där fina bilderna ni ser på internet och är jätte sugna på att själv göra sådana bilder.

Det jag ofta får höra ifrån föräldrar är att barnen har så mycket energi, de lyssnar inte på dem och de är då rädda att de ska bli lika dant när vi ska fotografera.

Något jag tycker är väldigt viktigt när man ska fotografera barnen är att jag alltid hälsar på era barn och pratar med dem, detta för att jag vill inte vara bara en fotograf där barnen ska känna nej vi vill inte bli fotograferade, dem känner mig inte och därför vill jag skapa en vänskap med dem innan.

Är det ett blygt barn, eller ett mindre barn som haft vila då låter jag barnet vakna till lite och pratar med er föräldrar innan och gör iordning för fotograferingen.

Jag har haft många olika barn under mina fotograferingar och ingen är den andra lik. Alla barn är olika.

Några praktiska tips:

  • Se till att barnen har ätit något innan fotograferingen och ha gärna med mellanmål.
  •  Vissa barn vill inte alls bli fotograferade, då pratar jag lite och kan vissa några exempel på tex pintarest och frågar om man skulle kunna få göra en sån bild som vi hittat tillsamman. Oftast där fångar jag upp dem och jag ber dem göra som på bilen och sen visar jag upp bilden för dem. Då brukar dem tycka att det är jätte kul och vill gärna fortsätta.
  •  Barnen är trotsiga och griniga och du som förälder blir stressig, vad gör man? Det jag tycker är väldigt viktigt om barnen är så är att du som förälder försöker behålla lugnet och inte stressar upp dig. Jag förstår att det kan vara jätte tufft när barnen inte vill det som du vill! Men jag lovar vi kommer kunna ta fina bilder och vi låter det ta den tid det tar!
  • Mutot går alltid hem hos barn, locka barnen med godis eller en fin present. Jag kan också ha något spännande till barnen efteråt för att de varit duktiga.
  •  vad gör vi om barnet inte vill titta in i kameran? Har jag med mig en assistent under mina fotograferingar kan denna hjälpa till att få barn/-et att fokusera på fotograferingen. Min assistent kan låta ett gosedjur springa på mina axlar, vi kan sjunga en sång, titta på något kul på youtube, dansa, blåsa såpubblor eller leka titt-tut bakom kameran. Jag vill att en fotografering ska vara rolig och uppskattad, barnen ska inte behöva känna sig tvingade eller att det är tråkigt utan vi leker fram kärleken till era bilder.
  •  med hjälp av youtube kan vi sätta på musik som ditt barn gillar och vi kan dansa och hoppa till dem låtarna.
  • Blir barnet arg och ledset då tar vi en paus, den kan få ta något att äta eller bara få springa av sig lite. 
  • Jag lovar er att även bilder där barnen inte tittar in i kameran blir fina bilder, oftast upplevs dessa bilder som mer harmoniska, dem speglar leken och man kan fånga barnets personlighet mer i dessa bilder. Så även om barnet inte tittar in i kameran här så kommer jag fotografera dem.
Fotograf Martina har ett tålamod och lugn av guld Som nybliven förälder höll hon oss föräldrar lugna medan hon fotograferade våran 8dagar gamla son. Från att behöva ha mat pauser och byta nerkissade filtar hade hon ett leende på läpparna. Bilderna blev fantastiska och vi är så lyckliga att få ha haft Martina som fotograf. Nu rekommenderas hon varmt till släkt och vänner.
Tusentack för en underbar fotografering, vi är så nöjda med bilderna! Martina gjorde att vi kände oss mycket avslappnande och lyckades till och med få vår dotter att få förtroende för henne, vilket inte är det lättaste! Vi kommer definitivt återkomma!

Ha en jätte fin dag och jag hoppas tipsen kommer väll till användning.♥

 

Lämna ett svar