Om Martina Bjurelid

Har ni länge funderat på att få de där kärleksfulla och avslappnade bilderna på er ute i naturen men tiden har inte räckt till? Tillsammans skapar vi era vackra minnen som ni kommer kunna blicka tillbaka på! Mina största styrkor som fotograf är att jag får er att slappna av och jag är lyhörd på era önskemål. En fotografering hos mig ska inte kännas som en fotografering utan det ska kännas som ett äventyr där vi skrattar och har roligt tillsammans. Det är magin för att ni ska få så personliga och avslappnade bilder som möjligt. Jag har lätt för att skapa ett förtroende till barnen, där jag pratar och lär känna dem innan en fotografering. Det tycker jag är väldigt viktigt för att dem inte ska tycka det är tråkigt utan att det blir ett roligt äventyr - ett minne för livet. Vi dansar, skrattar och blåser såpbubblor eller kanske sjunger en sång eller varför inte leka en rolig lek som familj. Vi gör er fotografering till ett äventyr att kunna minnas tillbaka på med kärlek.

Fotograf Martina har ett tålamod och lugn av guld Som nybliven förälder höll hon oss föräldrar lugna medan hon fotograferade våran 8dagar gamla son. Från att behöva ha mat pauser och byta nerkissade filtar hade hon ett leende på läpparna. Bilderna blev fantastiska och vi är så lyckliga att få ha haft Martina som fotograf. Nu rekommenderas hon varmt till släkt och vänner.

Ramona

Skapa vackra minnen till er stora dag

En äventyrlig familjeupplevelse

En vackert minne att titta tillbaka på

Barnfotografering- Jag fotograferar er och skapar era minnen
Om

Mitt namn är Martina Bjurelid, jag är 31 år och bor med min man och våra två döttrar i en villa utanför Uppsala. Får självklart inte glömma våran hund Nikita som är 8 år.
Jag älskar att vara ute i naturen och när tiden finns till  packar jag och familjen en väska med fika och åker ut på äventyr till antingen havet eller ett naturreservat. Vi älskar att utforska nya platser.

Jag träffade min man för 15 år sedan genom en hemsida som hete Lunarstorm, där vi satt och skrev dagligen men vi satt även och pratade många timmar i telefonen. Vi träffades sen första gången när jag var i Stockholm hos ett par släktingar och han hade åkt Viking line med sin familj, jag var då 16 år! Jag kommer så väll ihåg fjärilarna jag hade i magen och hur nervös jag var! Vi träffades och innan han skulle gå så säger jag ska du ha en puss också eller hahah… jätte romantiskt men sen dess har det varit vi. Under 1 års tid satt jag och pendlade ner till Oskarshamn där han bodde, tills han valde att flytta upp till mig när han hade gått klart gymnasiet.

2011 gifte vi oss borgerligt ute på en klippa med närmaste familjen ute på Gräsö. Det var en enkel vigsel men det passade oss, min syster hade bundit buketten med rosor, jag hade en vit enkel klänning och en inbakad fläta i håret. 

Jag är utbildad undersköterska och har jobbat både inom äldreomsorgen, BB och på en intensivvårdsavdelning inom neuro. För 3 år sedan drabbades jag av utmattning, pga att jag fick fibromyalgi och EDS, där och då började jag förstå att jag inte kunde vara kvar inom vården för mig var det för tungt och jag hade aldrig tid med familjen. Jag började söka efter det som skulle passa mig vad är det jag älskar och jag har alltid haft fotograferandet som hobby.  Där och då bestämde jag mig för att starta eget, jag gick ner i tid på sjukhuset och började jobba som bostadsfotograf och startade upp mitt företag och det är inget jag ångrar att jag vågade göra, jag följde min magkänsla och bara körde. Idag har jag mer tid med familjen, jag kan styra mina egna tider och jag har så mycket mer ork till annat.

Jag är en glad och avslappnad person som älskar att träffa nya människor. 

Bjurelidsfoto-familjen smögenbron

5 roliga fakta om mig:

 

♥ Jag älskar choklad 
♥ Jag vart gravid som 19 åring, hade precis gått ut gymnasiet när jag fick reda på att jag väntade en liten!
♥Jag dricker bara alkoholfria alternativ
♥ Jag älskar allt som har med inredning att göra och skulle gärna handla på mig massor…Men tyvärr är jag inte miljonär 🙂
♥ Jag har aldrig varit utomlands, därför drömmer jag om att en vacker dag få besöka Island och Skottland!

Kärleksfullt & Avslappnat

Photography is a way of feeling, of touching, of loving. What you have caught on film is captured forever… it remembers little things, long after you have forgotten everything.​

Har du några funderingar skicka gärna in dem så besvarar jag dem så fort som möjligt.

Ni är varmt välkomna med eran bokning♥

Kontaktuppgifter

Martina Bjurelid
Jg Fredlundsväg 4
74732 Alunda

mail:kontakt@bjurelidsfoto.se
Telefon:0762209519 (09:00-17:00)

Instagram
  • Recept på lasagnen och plattorna:
.
•7-8 del mjöl ” jag använde glutenfritt ”
•4 ägg
•lite salt
• 4 msk olja ” jag använde rapsolja!
————————————
Häll i mjölet i en bunke och gör en liten grop sen knäcker du äggen och lägger dem i gropen och börjar röra om så du arbetar in äggen i mjölet! Sen gäller du i oljan och arbetar in allt i degen! Ev kan du behöva mer olja men då är det bara dutta smått så du får in allt i degen! När du fått till en fin deg lägger du den i en fryspåse eller med plastfolie och låter vila 30 min i kylen! 
När den är klar i kylen kan du skära av en bit från degen och börja kavla ut den, de ska vara väldigt tunna för att pastan inte ska bli för tjock! Alternativt köpa en pastamaskin men jag tycker det funkar att kavla ut själv och skära ut mina😊
——————————
Receptet på lasagnen finns inne hos jennys matblogg 😍 men sen höftar jag lite på allt!
  • Har ni alla haft en bra helg?🌸 .
Själva fixade vi med altanen igår, skippade lite efter att ju tvättat av den här om dagen och sen olja vi in den😊 så nu kan man äntligen dra upp planteringar och sånt kul😍 jag älskar att plantera och få fint så jag har mina ideér på hur de ska bli😊 sen hade vi vänner över på middag en vän jag inte träffat på 1 år men de var så kul att ses igen  efter så lång tid!
.
Denna söndag har bara varit slapp, har regnat hela dagen så passa på att sitta vid datorn och redigera lite!
😍
.
Ny vecka imorgon och full fart massa bostadsjobb står på schemat och även planeringar inför allt som komma skall😀
.
Ha en fortsatt fin söndag kväll nu ska jag sova ❤️
.
.
#gravid #gravidveckaförvecka #gravidfotografering #bf2019
  • Godmorgon!
Ser ut att bli en underbar dag idag, får se om det blir varmt härligt😍
.
Igår kväll började vi fixa med våran altan tvättade av den med tralltvätt och sen ska den oljas in👌🏻😍 sen kan jag äntligen börja fixa så den blir mysig😍
.
Tycker ni om att pyssla och styla utomhus? Eller inomhus? Har bi några bra tips man inte får glömma när man fixar altanen?😍😍
.
.
#gravidveckaförvecka #gravidfotografering #bf2019 #bfjuni2019 #bfjuli2019
  • Jag låg och sov och behövde gå upp och kissa på morgonen! Så jag gick upp och när jag sen skulle tillbaka till sängen och hinner inte mer än sätta mig så knäpper det till inom mig och vattnet går!
.
Den känslan är helt oslagbar och shit vad med vatten det kom! Ringde min man och förklarade läget medan jag stod och höll en frottéhandduk mellan benen! Försökte behålla lugnet för att inte väcka vår andra dotter! Efter mig hade jag snigelspår efter allt vatten! Satte mig vid datorn och började kolla och ringde även förlossningen och de ville ju att man skulle komma in på en koll! Men jag viste verkligen inte hur jag skulle kunna ta mig ut i bilen utan att blöta ner allt, då slog det mig och jag satte på mig 2 libero blöjor och ja jag förstår nu varför dem har sån uppsugningsförmåga 😂😂 men med dem rann de inte så mycket vatten längre och vi åkte in på koll! Tur man var hemma när vattnet gick och inte ute❤️
.
Berätta hur gick ditt vatten när du väntade ert barn, eller gick de inte alls? Berätta gärna❤️
.
.
.
#gravid #gravidveckaförvecka #gravidfotografering #uppsala #maternityahoot
  • Är du en morgonmänniska eller kvällsmänniska?
.
Under alla mina år som undersköterska har jag alltid haft tufft att ta mig upp på morgonen och när jag gick in i väggen för 3 år sedan så vart de värre! Jag har alltid varit den som gärna sitter uppe längre på kvällarna, har jobbat nätter på sjukhuset och stormtrivts med det! Tyckte det var skönt att jobba nätter och att det var ett lugnare och  trevligare tempo då!
.
Tills jag startade upp mitt egna företag och går mer än gärna och lägger mig 21:00 och sover hela natten! Men har fortfarande svårt att ta mig upp men de blir oftast lättare när vi närmar oss somrarna för då kommer kroppen igång tidigare vilket känns skönt!
.
Hur är du som person? Är du morgon eller kvällsmänniska? 😍
  • Godkväll! Hur fint är det inte att göra något med sina bilder än att bara ha dem på ett USB minne som sen glöms bort! ❤️
Jag erbjuder er att köpa till produkter efter er fotografering men självklart går det att titta och känna på produkter! Jag erbjuder er fotoförstoringar, linne/-träboxar med printar men även fotoböcker😍
.
Det blir så vackert att kunna hänga upp sina bilder på väggar och att vissa upp dem för alla som kommer hem till er!
.
#familj #familjefotografering #barnfotografering #uppsala #vår
  • Vad gör man när ett barn inte alls vill vara med på fotograferingen, som inte alls lyssnar på sina föräldrar som vill ha dem där fina bilderna på sitt barn?
.
Mina bästa tips kommer i ett blogginlägg under kvällen😍 hur ska man egentligen göra! Svaren får ni reda på❤️
  • Jag värdesätter familjen, för mig är familjen det viktigast och utan dem känner jag mig inte hel!
.
På helger lägger vi oftast bort telefonen så mycket det det för att umgås och vara med varandra! Barnen älskar våra små äventyr vi åker ut på och denna helgen har vi varit ute både i skogen och vid havet något barnen berättade att de saknat efter att vi haft trasig bil!
.
Detta är min knasiga familj,som jag älskar! Det är vi mot världen och jag är hel med er❤️❤️
.
.
#barn #familj