Gravidfotografering Uppsala

Hälften du , hälften din stora kärlek

Ett litet barn som växer inom dig en spännande tid ni har framför er, ett litet barn som är hälften du och hälften din stora kärlek.  När ni får de där pluset på stickan, och bara känner en enda stor kärlek till ert ofödda barn. Längtan efter att få veta vem det är, få känna de första sparkarna och att börja få inreda inför den lille som växer i magen.
Men trots den stora glädjen, känner du en stor oro, du kanske inte mått så bra pga illamående, trötthet eller foglossning och du känner inte igen din kropp som den än gång var. Många av mina kunder har aldrig tänkt på en gravidfotografering, mycket för att de inte känner igen sig själva och tycker att dem inte blir bra framför kameran. För mig är det viktigt att ni ska få bevara känslan från när ni fick se pluset på stickan, den glädjen och kärleken som ni har till livet i magen. Att få bevara den känslan på bild och som ni sen kan minnas tillbaka till som familj.

Vi är mycket nöjda med vår gravidfotografering med Martina! Hon gav ett engagerat intryck och kom med förslag på olika typer av bilder som passade årstiden. Hon lyssnade också på våra egna idéer och hjälpte oss att göra det bästa av dem. Det var ingen stress under fotograferingen och vi kände oss avslappnade framför kameran. Rekommenderar!

Vår

(Bf juni- augusti) 
Det är något helt speciellt med våren och allt som blommar. Vitsippor och blåsippor som tittar fram och vacker natur, våren ger ett väldigt mjukt och vackert ljus innan solen går ner.

sommar

Bf september- november) 
Sommar och sol och underbara varma  härliga sommar kvällar. 

Höst

(Bf december- februari)
Naturen är riktigt vacker denna årstid, alla vackra färger både i träd och på marken och man får varma och mjuka toner i sina bilder när solen är framme. 

Gravidfotografering

Vinter

(Bf mars- maj) 
Ett vinterlandskap med frost och snö, är riktigt vackert, ett riktigt Narnia landskap. Varm choklad, många pauser och filtar. Under fotograferingen använder vi värmepåsar som skyddar lite mot kylan.

GRAVIDFOTOGRAFERING VINTERTID

Att fotograferas under vintern kan både vara vackert och kallt. Det är väldigt vackert ute med frosten som täcker träden, snön som ligger vackert i både skog och mark, med lite sol blir det ett riktigt vackert landskap. Har du sett filmen Narnia? Det är precis så det blir när man är ute och fotograferar en vacker vinterdag.

Under en fotografering vintertid tar vi många pauser så du får upp värmen, jag använder mig av filtar, en varm morgonrock och varm dryck.
filmen nedan kan du se hur mysig en vinterfotografering kan gå till.

Om Martina

Mitt namn är Martina Bjurelid, jag är 31 år och bor med min man och våra två döttrar i en villa utanför Uppsala. Får självklart inte glömma våran hund Nikita som är 8 år.Jag älskar att vara ute i naturen och när tiden finns till  packar jag och familjen en väska med fika och åker ut på äventyr till antingen havet eller ett naturreservat. Vi älskar att utforska nya platser.Jag är utbildad undersköterska och har jobbat både inom äldreomsorgen, BB och på en intensivvårdsavdelning inom neuro. För 3 år sedan drabbades jag av utmattning, pga att jag fick fibromyalgi och EDS, där och då började jag förstå att jag inte kunde vara kvar inom vården för mig var det för tungt och jag hade aldrig tid med familjen. Jag började söka efter det som skulle passa mig vad är det jag älskar och jag har alltid haft fotograferandet som hobby.  Där och då bestämde jag mig för att starta eget, jag gick ner i tid på sjukhuset och började jobba som bostadsfotograf och startade upp mitt företag och det är inget jag ångrar att jag vågade göra, jag följde min magkänsla och bara körde. Idag har jag mer tid med familjen, jag kan styra mina egna tider och jag har så mycket mer ork till annat.Jag är en glad och avslappnad person som älskar att träffa nya människor. 

Annan rolig Fakta

♥Jag har två döttrar Cornelia och Emilia

♥Mina förlossningar har varit som natt och dag, den ena med akut kejsarsnitt och den andra vaginalt

♥Jag har alltid tyckt att gravida kvinnor är vackra och att det utstrålar en stor glädje

♥Jag älskar att vara ute i skog och natur, där jag oftast hittar mina fotoplatser

♥Jag har aldrig varit utomlands men min stora dröm är att åka till Island och Skottland

♥Jag har tidigare jobbat på BB på Akademiska sjukhuset

♥Jag har gått en utbildning till Doula 2012

Info om fotograferingen

Skicka in er bokningsförfrågan till mig som finns längst ner på sidan. Skriv gärna vad det är för bilder ni vill ha, om det är syskon som ska vara med på bild och om ni har en plats ni gärna vill bli fotograferade på. Jag kommer svara er så fort som möjligt om ett möjligt datum då fotograferingen kan äga rum. 

Jag är ledig!   Vad roligt, jag tar kontakt med er och vi bokar in en dag som passar oss båda. Tiderna går åt väldigt fort  därför är det viktigt att veta när er bebis är planerad för att kunna passa in en tid som passar innan födsel.
Ett vackert bokningspaket kommer skickas hem till er med avtal och all information inför er fotografering! Jag skickar även en bokningsfaktura på 750kr för att garantera ert datum och tid. Resterande betalar ni efter fotograferingen.

Tyvärr är jag inte ledig!  Jag ger er gärna tips på andra duktiga kollegor

De flesta fotograferar magen när de är mellan graviditetsvecka 27-36 men självklart kan vi även fota tidigare eller senare än det om du önskar.

Så hör gärna av dig i god tid så vi kan planera in fotograferingen innan födsel.

Jag har 6 olika klänningar ni kan välja bland i olika strl. Det är allt ifrån spetts till klänningar med släpp. 

Självklart går det att du använder  en egen klänning eller kjol om så önskas, jag kan hjälpa dig matcha eller ge tips och råd det är bara att fråga. Men gärna ljusa kläder

HÄR kan ni se vilka klänningar jag har att erbjuda er. Använd lösen Gravid18

Vi ses någonstans i Uppsala beroende på vad du/ni önskar för typ av foton. Har ni ett speciellt smultronställe ni vill fotograferas vid eller får jag komma med tips på fina platser? Det är helt upp till er och vad ni önskar för bakgrunder.
Självklart kan även din partner vara med på foto om ni önskar.

Önskar ni att jag kommer till en annan stad/ort i Sverige åker jag gärna ditt också, jag älskar att resa runt i vårt avlånga land och hitta nya vackra ställen att fotografera vid. Sverige har väldigt mycket vackra platser och smultronställen.
Det tillkomma reseersättning vid dessa fotograferingar.

I god tid innan fotograferingen hörs vi och bestämmer tid och plats.

Jag fotograferar gärna precis innan solen går ner för att man får ett mjukare och magiskt ljus men självklart fotar jag även övrig tid på dagen. Skulle det vara väldigt dåligt väder är det fri ombokning och vi tittar ut en annan dag vi kan göra din fotografering.

Efter fotograferingen kommer jag välja ut dem bilder jag tycker är bäst, dem kommer jag sen lägga upp i ett privat webb galleri som kommer skickas till er där ni sedan har ca 1 veckor på er att välja ut de bilder ni vill ha.

Jag har olika bildpaket utöver de bilder som ingår i det paket ni valt.

Vill ni köpa förstoringar, album eller liknande kan jag hjälpa er med det för att ni ska få det som passar hemma hos er.

Pris

♥2 timmars fotografering
♥ 2-3 ombyten ( lån av klänning)
♥2 olika platser att fotografera på
♥ Inklusive 7 redigerade, högupplösta biler
♥ Tillgång till ett privat webbgalleri
♥ Fotoförstoring 30×40 cm
♥En vacker blomkrans

6500 kr

Pris

♥1 timmars fotografering
♥ 1ombytte ( lån av klänning)
♥ 1 olika platser att fotografera på
♥ Inklusive 3 redigerade, högupplösta biler
♥ Tillgång till ett privat webbgalleri

 

 

3700kr

BOKNINGSFORMULÄR

Kontaktuppgifter

Martina Bjurelid
Jg Fredlundsväg 4
74732 Alunda