Barnvagnsplogging

Jag får ofta höra av mina barn varför kastar vi människor skräp i naturen, det förstör för naturen och djuren kan skadas. Vad ska man svara på den frågan? Jag kan bara svara vad jag själv gör och vad vi kan göra. Jag och min man har varit väldigt noga med att förklara för våra barn att man aldrig ska kasta skräp i naturen. Är vi ute i naturreservat har vi alltid en påse med oss där vi kastar i det vi ätit eller dricker.

Min äldsta dotter som är 11 år är väldigt intresserad av just naturen och tycker vi människor förstör när vi kastar så mycket och kommenterar gärna när vi åker bil längst våra vägar och man ser allt som ligger i diken och jag håller med henne det är verkligen inte kul att se allt skräp som ligger längst våra promenader eller bilvägar. Varför ska det vara så svårt att bara lägga skräpet i bilen, ha med sig en påse ut på promenad eller i bilen där man samlar allt?

I Uppsala har Maria startat upp ett evenemang där föräldralediga plockar upp skräp när de går promenader med barnvagnen och självklart går de även förbi lekplatser där barnen får leka av sig en stund. Hon kom på iden i våras efter att ha läst om denna nya trenden med plogging. När hon själv var ute och gick på promenader med dottern Greta såg hon hur mycket skräp det fanns ute i naturen.

Hon kände att hon ville göra något då det handlar om barnens framtid och är väldigt miljöintresserad själv. Hon sätter på sig trädgårdshandskar och har med sig en plastpåse och plockar upp det hon ser längst sin promenad.
Tillsammans med olika facebookgrupper och öppna förskolan har hon fått in en organiserad tur varannan vecka. Via hennes facebook och instagram kan man följa med och hålla sig uppdaterad om när barnvagnploggingen är.

Lämna ett svar